UMUDU BESLEMENİN YENİ ÖRNEĞİ; İSTANBUL HAREKETİ





Özeleştiriyi, öze dönüşü, muhasebeyi hatalardan ders çıkarmayı yazılarına sıkça konu edinmiş birisi olmaktan hep mutlu olmuşumdur. Kimi zaman bizden olan dostlarımın; “neden bu kadar özeleştiri yapıyorsun karşı tarafa “koz” veriyorsun yapma böyle” şeklindeki eleştirilerine rağmen doğru olduğuna inandığım bu alışkanlığımdan vazgeçmeye niyetim yok.

Bununla birlikte, yine bahse konu muhtevadaki yazılarımı okuyanlar bilirler ki; özeleştiri ve muhasebenin gerekliliği ile bunu yaparak öze dönüşü gerçekleştirebileceğimize dair umudu hep başat götürmüşümdür. Yeniden dirilişin, küllerinden doğmanın, yiğidin düştüğü yerden kalkmasının bizim ezelde karılmış Müslüman mayamızda bulunduğunu yüksek sesle ifade edebilmiş olmaktan da mutluluk duyuyorum.
İstanbul’da bu gün yaşadığımız sürecin muhalifler tarafından organize edilmiş “AHLAKSIZ” mücadele kısmı göz ardı edilmediğinde bile, bize dair muhasebe edilebilecek, sorgulanabilecek birçok boyutu olduğu apaçık ortadadır.
Ancak, yine söyleye geldiğimiz gibi, mayası sağlam bu hareket umudu yanında taşır ve ortaya koyar. İşte bir örnek;
Metin Külünk
En sıkıntılı anlarda makam mevki hesabı gütmeden “Yeniden Diriliş" konferansları ile Anadolu’yu ve Avrupa’da birçok şehri adım adım dolaştı. Şimdi de İstanbul hareketi ne öncülük ediyor. 

İstanbul’da gençlerle, yaşlılarla, kadınlarla ve dahi herkesle buluşuyor, hizmetleri, hırsızlığı gönül teline dokunarak, yüreklere temas ederek anlatıyor. Karşılık da buluyor.

Bu durumun bize gösterdiği en önemli şey; hesap kitap peşinde koşmadan insana dokunmayı becerebileni  insanlar yalnız bırakmaz. Zira, bunlar bizim kodlarımızda bulunan şeyler. Sadece öze dönüşü doğru yolla yapmak lazım o kadar.

Başka bir örnek
Bir STK Hac ve Umre seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) ticari bütün riskleri hiçe sayarak, paranın her şey olmadığını, paranın bizi biz yapan değerler uğrunda vazgeçilebilecek bir şey olduğunu gösterecek şekilde erdemli bir duruş sergiledi. İstanbul’da hırsızın, ahlaksızın değil, mağdurun ve millet iradesinin yanında yer almakta tereddüt göstermedi.

HURSAD,  dernek başkanı Diyaeddin ŞAHİN aracılığı ile yazılı ve görsel medyada erdemli duruşunu net bir şekilde sergiledi. Hem de kimilerinin; “aman ihtiyatlı (!) davranalım belediye ihaleleri açısından iki taraflı bir kazancı riske etmeyelim” şeklindeki gevşek ve ikircikli duruşunun aksine.

Yani?
Yanisi şu; bu iki örnek bile bize güzel şeyler için hala umudumuzun olduğunu göstermektedir.

Peki her şey tamam mı?

Doğrusu buna evet demek saflık olur. Zira değerlerimize düşman olanların hırsızlıkla yaptıkları ahlaksızlığı anlamak ve ona göre tedbir almak konusunda cesaretimiz ve umudumuz olsa bile oyunun çok ama çok büyük olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

Ayrıca tökezlememiz için muhaliflerle birlikte hareket edip; biz kaybettirdik diye caka satan kimi aklı karışık sözde mücahidin de piyon olduğu bu mücadelede bir an bile duraksamak kesinlikle kaybettirir.

Yine ayrıca; bu siyasi hareketin ve liderinin sunduğu imkânlarla izzet, ikbal ve itibar görmüş, hala da kendilerini “içeriden” saydıkları halde dar günde yaptıkları tek şey; pusuda bekleyip ayağımızın sürçmesini ummak olan, doğan görünümlü şahinlerin bu tavrını yüreğimizin en önemli yerine not etmemiz gerektiği maalesef açıktır. Zira bunların yaptığının, hırsızlıkla Fetih yurdunu çalmaya çalışanların yaptığından daha ahlaksızca olduğunu benim “ÜMMİ” anam bile söylüyorsa boş ver gerisini.

Son söz niyetine;

İstanbul önemlidir. İstanbul Hareketi  İstanbul için önemli bir adımdır. Büyütülmeli ve desteklenmelidir. Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar rahat kurumsallaşma ve çalışma alanı bulamayan bütün “bizden” STK’lar da HURSAD’ın gösterdiği erdemli ve dik duruşu göstermelidirler.

Çokça pişmanlıklarımız ve dostlarımızın sessizliğini hatırlamak zorunda kalacağımız günlerimiz olmasın diye dua ile…
Vesselam..!

Osman HAZIR
22.05.2019
MERSİN


Yorumlar