ŞUBATTA ŞEHADET AFRİN’DE ZEYTİN DALI



Aylardan yine Şubat! Şubat ile şehadetin özdeşleşmiş olmasında elbette bir hikmet vardır. “Şahitliğin öznesi” olmak adına tarihe tanıklık etmek, şahitler/şehidler kervanına katılmak ne muhteşem. Şehit olmak ya da Şubatı davaya şahit tutmak ne muazzam. Bununla birlikte, şerefli bir son için şehadete yaraşır bir ömür yaşamak gerekir.

Şehadet bir hak ediştir. Öylesine bir ölüm değildir asla.

Kökleri yüz yıllarla beslenen koca bir çınar devrilip, dallarından ümmete tabut yapma telaşına düşmüş haçlıların ne yapmak istediklerini görmüş ve anlamıştı Hasan El-Benna. Tarihin tanığı, ümmetin şahidi olmak için uyanmış, bir uyanık bütün uyuyanları uyandırabilir demişti.

Bu uyanıştan korkanlar, daha 43’ünde şehid ettiler onu. Tabiî ki de kurutamadılar bu fidanı. Zira tohum sağlam, tarla mümbit, çiftçi mahir olunca tohumlar fidan, fidanlar çınara dönüşür. Bir de şehidlerin kanı ile sulanınca topraklar…

Ulu çınarın köklerini kurutmak isteyenlerin bilmedikleri şey; İskilip’li Atıf hoca da, siyah kadının çocuklarıyla beyaz kadının çocuklarının arasında köprüler kuran Malcolm X de gün oldu tarlayı eken çiftçi oldu. Gün oldu tarlaya düşen tohum oldu.

Kimler sulamadı ki bu şehadet tarlasını; daha yirmili yaşlarındaki Metin YÜKSEL,  Kafkas mücahid Selimhan Yandarbayev, Filistin için intifada tohumları eken İzzeddin El- Kassam, düzmece bir tiyatroya kurban edilen Erbilli Esad efendi, Şeyh Said ve daha niceleri.

Hama’da 40 bin can toprağa düştü. Koca bir şehir şehid oldu. El Halil’de Hz. İbrahim’in misafirleri katledildi. Hem de Şubatta bir Ramazan ayında. Bütün bir cami şehid oldu.

Şehid ve şahid Şubatın iliklerine işlemiş bir kere. Ümmet tarlası hala şehid kanları ile sulanıyor. Bilinmelidir ki, bu fedakarlıklar hiçbir zaman boşuna değildir.

Kökleri Şehit kanları ile beslenen Zeytin fidanı Afrin

Yiğitler Afrin’de bir kere daha gösteriyorlar bu çabanın boşuna olmadığını. Kardeşlik tarlasının ayrık otu PKK-PYD ve DAEŞ üzerine aslanlar gibi hücum eden Mücahidler, ÖSO ile birlikte tarlanın bereketi için ot ilacı ve temizlik yapmaktadır.

Afrin operasyonu; fitnecilerin iddia ettiği gibi ümmetin en sağlam omurgası Müslüman Kürtlere karşı değil, aksine Kürt ve Türk kardeşliğinin arasına çekilmek istenen setleri ve duvarları yıkmak için yapılmaktadır.

Bu hususta aklıselimin kabul edeceği bir diğer gerçek; Afrin’de yürütülen mücadelenin İsrail’e karşı yürütülen bir cihad operasyonu olduğudur. Zira bu mücahede Siyonizmin Arz-ı Mev'ud hayaline darbedir. Apaçık bir Kudüs mücadelesidir. Afrin’de şehid olan yiğitler, Haleb’i, Hicaz’ı, İstanbul’u, Ankara’yı, Kudüs’ü savunmak için canlarını feda etmektedirler.

Bilinmelidir ki, coğrafyamızda huzur; Kürt, Türk ve Arab’ın vahdeti ile mümkün olacaktır. Afrin operasyonu buna zemin hazırlamaktadır. “Zeytin’e yemin olsun ki” Afrin şehidleri Şubat şehitlerinin arasına çoktan katılmışlardır. Vallahi ben buna inanıyorum.

Umudum ve duam; Suriye’nin katil sürülerinden temizlenmesi için birlikte hareket eden, Kahraman Mehmetçik ile Özgür Suriye Ordusu mensupları, Ümmet için, birleşik bir İslam Ordusunun temelini atmış olsunlar.

Doğrusu, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket eden Kürt Tugay’ı “Selahaddin-i Eyyubi’nin Torunları” isimli askeri birliğin, fitne güruhunun iddialarının aksine PYD-PKK’ya karşı savaşıyor olması da bu umudumu beslemektedir.

Ama özellikle dikkat!

Teröristlerin istismar ettikleri etnik kimlikler ile bazı şehidlerimizin etnik ve siyasi tercihleri üzerinden oluşturulan öfke ve zafer kurgusu, çok sağlıksız ve tehlikelidir. Hangi gerekçe ile olursa olsun, ırkçılığı besleyecek argümanlardan mutlak olarak uzak durulmalıdır.  Zira bu durum Vahdet beklerken tefrikayı doğurur Allah korusun.

Son söz niyetine

Şubat şehitleri başta olmak üzere, inandıkları değerler uğrunda canlarından vazgeçmiş, Şehadeti tüm nesillere ve çağlara bir çağrı bilmiş, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Yolunuz yolumuzdur ey Şehidler. Vesselam.

OSMAN HAZIR
06.02.2018
MERSİN




Yorumlar