KIBLE TAŞI



Gündeme kapılıp, gitmekten hep korkarım ancak gündemsiz olamam. Gündemde birbirinden bağımsız cereyan eden ancak dikkatli bakıldığında ise birbirini tamamlayan bir sürü olay var. Mesela; Suudi Amerika’da veliaht prens marifeti ile kurulan haraç tezgâhı sadece bir yolsuzluk operasyonu olabilir mi?
  
Suud Müftüsünün " Hamas terör örgütüdür. İsrail'le savaşmak haramdır." Zırvasını ilmi açıdan değerlendirmeye elbette gerek yoktur. Zira zırva tevil götürmez. Bununla birlikte bu zırvanın hesapsız kitapsız bir şekilde söylenmiş/söyletilmiş olması mümkün müdür.

Kuveytli bir gazetecinin İsrail’in Filistin işgalini meşrulaştırmak için Kur’an’dan ayetler arayışına girmesi ve Filistin’lileri işgalci konumunda zikretmesi bu bütünün parçası değil midir? Üstüne üstlük BAE’den bir General; “ BAE ve İsrail iki kardeş ülkedir. ABD ise iki ülke arasındaki farkı denetleyen ağabeydir.”  Diye durup dururken mi demeç verdi? Hiç sanmam.

Tam da bu esnada Netanyahu : "Barışın önündeki engel Arap liderleri değil, Arap halkları" demiş. Bu da mı durup dururken. Gerçi bu açıklamada bizce olumlu ve ümit verici bir taraf da yok değil. Görünen o ki; Hamdolsun Siyonist İsrail’in yıkılması için umudumuz var hala. Umudu yeşertecek tarlamız sağlam. Tarlayı süren çiftçi hain de olsa, halkın Siyonist’e kul olmadığı Ümmet coğrafyası yenilmez inşaallah.

Bütün bunlar olurken İslam dünyasının en güçlü Alimlerinden birisi olan Yusuf El Karadawi’nin başında bulunduğu Dünya Müslüman Alimler Birliği” Terör Listesine alınmış, Karadawi dahil 11 kişi de terörist ilan edilmiştir. Hem de DAEŞ vb. Örgütlere terörist diyen Karadawi… Böyle bir şeyin durup dururken olması mümkün mü?


Hani neredeyse; Yusuf El Karadawi'nin Terörist sayıldığı Dünyada Ebu Bekir El Bağdadi müfti sayılırsa şaşırmayın diyeceğiz. Tam bu arada Daeş'e Terörist diyen Karadawi'yi terörist ilan edenler arasındaki Mısır'da Daeş Cuma Namazı öncesi camiye saldırarak en az 300 kişiyi katletti. Bu olayla Daeş’in yeni görevlerinden birisinin, Mısır’ın Sina bölgesini kaotik bir ortama sokarak, İsrail’in bölgeyi işgaline hazır hale getirmek olduğunu göremeyecek miyiz?

İsrail’li bir Yahudi blog yazarının gayri müslimlerin girmesinin yasak olduğu Mescidi Nebevi’ye girerek orada çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşmasının sadece merak ve işgüzarlıkla açıklanması mümkün müdür. Yani bu olayda Suudi hükümeti ile İşgalci İsrail hükümetinin Müslüman toplumu “bir şeylere” hazırlama çabası yok mudur?

Bu kadar önemli gündemin arasında detay gibi gözüken bir durum; Harameyn;deki Fotoğraf ve kamera yasağı. Bu yasağın sonuçları iyi ve olumlu olsa da kanaatimce bu karar dini değil siyasi amaçlıdır. Muhtemelen bu olayda ben hala güçlüyüm ve saltanatım devam ediyor mesajı var. İbrikçi vakası yani!
Peki; 17-25 Aralık yargı darbe teşebbüsü günlerinde başarısız olan ekibin Rıza Sarraf üzerinden yeni bir operasyona girişmesinin hiçbir anlamı yok mudur? 

Olmaz mı? Görünen o ki; Rıza Sarraf Amerika adına konuşmak için sözüm ona itirafçı olmak üzere ikna edilmiş. Bu operasyonun yukarıda sıralananlardan ayrı düşünülmesi mümkün müdür. Hem de Soçi zirvesinde bazı hususlar konuşulabilir olmuşken…

Bu listeyi Suriye bağlamında devam eden savaş ve görüşmelerin detayları üzerinden daha da çoğaltmak mümkündür.

Son söz niyetine;

Doğrusu Ümmet Coğrafyamızın üzerinde operasyonlar devam edip dururken son söz söylemek zor gibi duruyor. Belki de bu süreçleri Müslümanca bir duruşla atlatabilmenin yolu, Tevhidi ve Vahdeti iliklerimize kadar yaşayabilmekten geçer. Kardeşliğin beslediği ve desteklediği siyasi akıl da sürecin yönetiminde çok önem arz etmektedir. Hayatını Ülkesi ve Ümmetin dirlik ve birliğine adamış ülkemiz Riyasetinin, ümmetin fertleri tarafından “Kıble Taşı” olarak görüldüğünü göz ardı etme imkânımız yok.

Elbette karizmatik, güçlü ve fedakâr liderin gayretleri önemlidir. Bununla birlikte insanoğlunun fani (sonlu) olmak gibi bir özelliği vardır. Dolayısı ile bekasını lidere endekslemiş çabaların sonucu görmesi mümkün değildir. Sonuca götürecek İlke ve prensiplerin etrafında Vahdeti ve istişareyi dirayetle birleştirmek elzemdir. Rabbimden duamız olsun diyerek bitirelim.

Vesselam..!
Osman HAZIR
25.11.2017
Mersin

Yorumlar