MODERN İRTİDAT YADA KİŞİSEL TERCİH PUTUNU İNKÂR İYİDİR


Modernizm, üzerine çokça konuşulan ve yazılan önemli bir kavramdır. Ben de zaman zaman yazılarımda bu kavramdan mülhem kavramlaştırmalar yapmak sureti ile meramımı anlatmaya çalışıyorum. Farzedin ki bu yazımda da günceli bu yolla anlamaya çalışacağım.

Bana göre; modernizmin en önemli sonuçlarından birisi “kendi inanç sistemini” de oluşturmasıdır. Şöyle ki; hiç bir kutsalı ve ahlaki zemini bulunmayan bu sahte dünyada Tanrılaştırılmış kişiler ve Putlar bulunur.  "Modernlik Dini" diye kavramlaştırdığımız bu sahte dinin hemen hemen en önemli ve en temel putu " Kişisel tercih" putudur.

Rivayeti ve kıymeti kendinden menkul bu "kişisel tercih" putu öylesine kutsanır ve tabulaştırılır ki; bu alana yönelik en küçük eleştiri hatta ima, karşılığını bireysel ve sosyal linçle bulur.

Örneğin, bireylerin gerçek cinsiyet kimliğinin (kadın-erkek) aksine sapık (homo seksüel, biseksüel, vs.) davranış ve uygulamalar dahi bu kurala (kişisel tercih) göre kabul edilebilir, hatta saygı duyulması gereken bir durum olarak karşımıza çıkartılır. Sıkıysa eleştir, ya da bunlar yanlıştır de.

Yahut sevişirim evlenmem, hamile kalırım doğurmam diyen, birisine bu durumun ahlaksızlık olduğunu, Lut kavminin torunuyuz diye pankart açıp eş cinselliği normal göstermeye ve toplumu buna alıştırmaya zorlayanın yaptığının bütün kutsallara kafa tutan bir sapıklık olduğunu ifade ettiğinizde de karşınıza aynı jargon çıkacaktır.

Yine giyim kuşamın sınırı o kadar zorlanır ki insan bedeninin bütün sırları ortaya dökülür ama kural yine aynıdır; kimseyi ilgilendirmez "kişisel tercihtir".  

Yine nikahsız beraberlikler yaygınlaşır ve evlilik kurumu küçümsenir, nikah sadece "bir imza" algısına indirgenir, bunda da "Modernlik Dininin" "kişisel tercih" putu aynen geçerlidir dokunursanız yanarsınız.

Okuyucularımın çok büyük bir kısmının baştan beri ifade edegeldiğim örneklere bakarak kendisini ve çevresini kapsam dışı olarak göreceğini tahmin ediyorum. Bununla birlikte durumun o kadar rahat olmadığını söylemek isterim.

Zira bu modernlik dini öyle bir şeydir ki, kullandığı maske ve kamuflajlar değme bukalemunda bulunmaz. Mesela karşınıza Dindarlık olarak çıkar ama bu acayip bir dindarlıktır.

Seküler Dindarlık veya Dindar Sekülerlik  olarak ifade edilebilecek bu yapı, aslında modernlik dininin kabuk değiştirmiş halidir. Zira Kişisel Tercih Putu bunda da vazgeçilmez ana ögedir.

Yoksa, Müellefe-i Gulüb gibi yaşayıp, sahabe muamelesi beklemeyi neyle izah edeceğiz.

Aksini düşünüyorsanız, isterseniz, vücudunun bütün hatlarını ortaya koyan, daracık, şeffaf elbiselerle ortalıkta dolaştığı halde, başına örttüğü avuç içi kadar eşarpla tesettürlü olduğunu zanneden bir hanımefendiye bunun İslami açıdan yanlış olduğunu söyleyin de görün halinizi.

Hala yok canım diyorsanız, içine nasıl sığdığına akıl sır erdiremeyeceğimiz daracık pantolonlarla gezen, bu sebepten camide namaz kılarken diz üstü bile oturamayacak halde garip oturuş förmülleri üreten bir beyefendiye benzeri bir izahı yapın.

Namazını hiç aksatmayan ancak muhasebe memuru olarak çalıştığı belediyeden ayrıldıktan sonra milyonluk şirketler kurup, aynı belediyeye iş yapıp kısa zamanda yatlara, katlara kavuşan Sakallı, namazlı mübareğe de bir sorun.

Galiba yeter!

Örnekleri çoğaltıp şansımı fazla zorlamayayım isterseniz. Zira Ülkemizin ve İslam dünyasının en önde gelen 90 yaşındaki bir İslam Aliminin sigara ve edep ilişkisi üzerine yaptığı uyarı neticesinde, yazımızın ikinci bölümüne muhatap kitle mensuplarının bir kısmı tarafından nasıl linç edildiğini ve de Kişisel Tercih Putunun nasıl kutsandığını hemen gördük. Neredeyse Hocayı putlarına Kurban edeceklerdi. Allah korusun.

Kimse bu yazdıklarım dolayısı ile beni linç etmeye yada bir şekilde sıkıştırmaya çalışmasın. Sesli düşündüm sadece. Ancak; zorda kalırsam Kişisel görüşüm der, işin içinden çıkarım belki de. Ne dersiniz?
Allah korusun.

Vesselam..!
Osman HAZIR
05.08.2017
Mersin

Yorumlar